Стандартни газови уредби

Стандартните, конвенционалните или класически автомобилни газови уредби имат по-ниска цена и са много разпространени при автомобили произведени до 1996-1998.

 

При тях се постига най-бърза възвращаемост на вложените финансови средства и са подходящи при по-ограничен бюджет. Тези уредби включват резервоар за гориво, електромагнитни клапани за газ и бензин, редуктор-изпарител и смесителна плочка.

 

Според нуждите на конкретния двигател към стадартните газови уредби могат да се добавят електроника за емулация на компютъра, предпазни клапи срещу детонации, ламбда контрол система, а по Ваше желание: автоматичен ключ, нивомер за електронно отчитане на горивото и други. Основен недостатък на тези уредби е че смесителя намалява диаметъра на всмукателния тракт и това води до намаляване на мощността на автомобила с 10-15%, съответно разхода на газ също са завишава с 10-15% спрямо бензиновия разход преди монтажа.

 

Съвременните двигатели след 98 г. имат прецизна електроника която изцяло отхвърлят опитите за монтаж на стандартни газови уредби. При тях единствено газовият инжекцион може да отговори на изискванията и да гарантира нормалната работа както на газ така и на бензин.